Nyheter

Dynamant blir en del av danska EPICO Group

Det danska konsultbolaget EPICO utökar sin svenska verksamhet genom att förvärva en majoritetsandel i det svenska IT-konsultföretaget Dynamant med verksamhet i Stockholm och Göteborg.

L&L medverkar i Di Debatt

Johan Lidbeck och Mårten Lundmark medverkade i veckan i Dagens Industri med ett debattinlägg under rubriken "Ansvaret för Alectas styrelse måste prövas rättsligt". Alectas investeringar i tre amerikanska nischbanker har kostat pensionsspararna närmare 20 miljarder...

Populära Heja Livet får ny ägare

Heja Livet AB driver Sveriges största digitala community för kvinnor. Nu har bolaget bakom varumärket och plattformen sålts. L&L har biträtt Heja Livets grundare i affären.

Lindskrog avyttras

Lindskrog Långtidsparkering är en av Arlandas mest populära långtidsparkeringar. Efter många år som ansvarig för driften av parkeringen har nu KB Parkering AB avyttrat Lindskrog Långtidsparkering AB. L&L Advokatbyrå biträdde säljaren i affären.

Springlake and Partners förvärvar sequitur

L&L har biträtt Springlake and Partners AB i förvärvet av Sequitur AB. Sequitur erbjuder daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten bildades 2011.

AFA säljer klassiskt hotell i Göteborg till Platzer

AFA Fastigheter har tecknat avtal med Platzer om överlåtelse av en hotellfastighet i centrala Göteborg. Samtliga ytor hyrs av det 5-stjärniga hotellet Elite Plaza Hotel. Transaktionen sker genom ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om 402 mkr och tillträds den 30 september 2020. L&L har biträtt AFA Fastigheter i affären.

Bolags- och föreningsstämmor I coronatider

Majoriteten av svenska företag tillämpar ett räkenskapsår som sammanfaller med kalenderåret. Ett aktiebolags årsstämma ska enligt lag hållas inom sex månader från räkenskapsårets utgång. Perioden april-juni varje år är också då stämma ska hållas i de allra flesta bostadsrättsföreningar, idrottsföreningar och andra ekonomiska och ideella föreningar.

Många är nog de som skjutit på årets stämma i förhoppningen om att situationen med coronaviruset skulle förbättras men som nu inser att stämman kommer att behöva genomföras inom kort. Nedan har vi sammanställt några vanliga frågor om att hålla stämma i dessa tider.

Coronautbrottet – information till arbetsgivare

Coronaviruset ställer till stora problem för många arbetsgivare. Som arbetsgivare har man en skyldighet att se till att arbetsplatsen är sund och säker. Samtidigt kan många anställda ha exponerats för den nya smittan, på resa eller i Sverige. När skolor och förskolor drar ner på verksamheten eller helt stänger behöver många också vara borta från arbetet för att ta hand om sina barn. Hur bör man som arbetsgivare agera?

L&L biträder i klimatsmart affär

L&L Advokatbyrå har biträtt grundaren till Office Recycling vid försäljningen av 25 % av aktierna i Office Recycling Technology AB till Roos-gruppen.

L&L biträder vid riktad nyemission i SBB

L&L Advokatbyrå har biträtt Sundh Center AB i samband med att bolaget tecknat sig för 4.064.516 D-aktier i en riktad nyemission i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ).